www.Rinia4umer.net

www.Rinia.4umer.net
 
ForumForum  GalleryGallery  KërkoKërko  identifikimiidentifikimi  RegjistrohuRegjistrohu  

Share
 

 E para: Magjia e ndarjes

Shko poshtë 
AutoriMesazh
TiNuSHe

TiNuSHe

Numri i postimeve : 281
Registration date : 16/10/2008

E para: Magjia e ndarjes Empty
MesazhTitulli: E para: Magjia e ndarjes   E para: Magjia e ndarjes EmptyThu Feb 19, 2009 6:10 pm

E para: Magjia e ndarjes

Lexo ajetin 102 e sures bekare
Nga xhabiri r.a transmeton se I derguari I Allahut ka thënë: "Me te vërtetë Iblisi (shejtani) vendos fronin e tij mbi ujë dhe dergon grupe ne drejtime të ndryshme.Dhe me I aferti tek iblisi është ai qe bens provën me te madhe.Dhe vjen secili prej tyre dhe thotë bëra kështu dhe kështu.thotë nuk lashe gjë gjersa I futa ne sherr burrin dhe gruan e tij.Dhe iblisi e afron dhe I jep kiuroren e tij dhe I thotë se është me I miri.
Është pune e magjise për te ndare dy bashkeshorte ose mbjelljen e urretjes mes dy shokeve ose dy ortakeve.

Llojet e saj

Ndarja mes burrit dhe nenes se tij
Ndarja mes babit dhe djalit te tij
Ndarja e dy vellezerve
Ndarja me shokun
Ndarja me ortakun e tij ne tregti
Ndarja mes burrit dhe gruas e kjo është me e rrezikshmja dhe e perhapura.

Shenjat e magjisë së ndarjes.

Permbysja e gjendjes nga dashuria ne urretje ne mynre te menjehershme
Shtimi I dyshimeve midis tyre
Nuk kërkohet shkaku për diçka qe ndodh
Shkaqet e percarjes I bëjnë te mëdha dhe nëse ato janë te vogla.
Shikimi I njëri-tjetrit me sy tjetër>burri e shikon gruan sit e shëmtuar dhe nëse ajo është nga gratë me te bukura.N et evretet shejtani e bën pamjen e saj ne sytë e burrit te shëmtuar dhe te frikshme.
Ai te cilit iu be magji e urren çdo pune qe bën tjetri.
I semuri e urren vendet ku ulet tjetri dhe shikon partnerin jashtë shtepise ndjehet mirë e kur ai vjen ne shtepi ndjen ngushtim shpirtëror ne gjoks.
Thotë Ibn Kethir shkaku I ndarjes mes bashkeshorteve me magji është imagjinimi tek burri ose tek gruaja I një pamjeje ose moral te keq ose gjëra qe çojnë ne ndarje.

Si ndodh magjia e ndarjes

Shkon personi tek magjistarie I kërkon atij qe te ndaje filanin e gruan e tij dhe magjistari I kërkon atij emrin e burrit për te cilin deshiron ti bëhet magjia emrin e nenes se tij pastaj kërkon ndonjë shenjë prej tij (floke kapele rroba)e pastj e bën magjine dhe e urdheron atë qe tia hedhi magjine ne diçka qe ha nose ai e pin ose nga llojet e saj e vendos ne ndonjë vend ne shtepi.

Ilaci është tre faza

E para ;Të pergatitet një ambjent besimi te saktë te nxjerri fotogarfite nga shtëpia kur kryhet mjekimi gjersa net e te hyjne engjejt.ti heqi I semuri hajmalite dhe nuskat qe ka I semuri dhe ti djege.
Zbrazja e vendit nga veglat dhe muzika.
Të jetë pa harame ne trup
Ti jepen te semurit dhe familjes se tij mesime për akiden qe te lidhin zemrat me Allahun dhe jo me njerzit ose krijesat.
Percaktimi I gjendjes duke I bërë disa pyetje te semurit qe të bindesh për shenjat nëse janë të gjitha ose shumica e tyre
P.sh.
A e shikon bashkeshoretin ndonjahere ne pamje te shëmtuar?
A bini ne kundërshtime midis jush për gjëra te vogla?
A ndihesh e qete kur ai është jashtë dhe kur vjen ai ndjen ngushtim ne shpirt?
A ngelet I pakenaqur nga marrëdhëniet seksuale me bashkeshorten?
Ndonjehere ndonjëri nga bashkeshortet ka shqetesime ne gjume dhe shikon enderra te keqija?
Vazhdon me pyetje e nëse gjen tek ai shenja vazhdon me mjekimin.

Merr Abdes para mjekimit e urdhero dhe te semurin te marri abdes me ty.
Nëse I semuri është femër mos fillo mjekimin gjersa te mbulohet sipas sheriatit islam dhe duhet qe te jetë dikush nga te afermit e saj present.
Thuaj La haule ue la ku-uete il-la bil-lah(s'ka ndryshim dhe fuqi pa ndihmën e Allahut)

E dyta: Mjekimi
Vendos doren tek koka e semurit dhe lexon kuran me ze.
"Eudhu bil-lahi minesh-shejatnirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"


Lexo Suren el Fatiha:
Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim
4 ajetet e par atë sures El-Bekare
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetin 102 e suren El Bekare
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 163-164 e sures El Bekare
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Pastaj ajetin 255 te syres El-Bekare
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Pastaj ajetin 285-286 te sures El Bekare
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 18-19 te sures Ali Imran
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 54-56 te syres El-Arafe
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 117-122 te syres el-Arafe (I perserit këto shumë herë sidomos ajetin 120 30 herë)
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 81-82 te sures Junus( e këtë e perserit shumë)
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetin 69 te sures Taha ( edhe këtë e perserit shumë)
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetin 115-118 te sures Muminun
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 1-10 te sures Saffate
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 29-32 te sures Ah-kaf
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 33-36 vte sures Rrahman
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 21-24 te sures El Hasher
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 1-9 te sures Xhin
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Suren ihalas
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Suren Felek
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Suren En-Nas


Pas leximit te këtyre ne veshin e te semurit me ze te lartë dhe tertil do të ndodhesh ne tri gjendje.
1) mundet qe I semuri te rrëzohet ne toke e të flasë xhindi me gjuhën e te semurit I cili është future me magji ne trupin e tije punohet me ket xhind siç punohet me magjine është përmendur kjo tek libri El-Uihaje.
Por është detyrë ta pyesesh xhindin për disa pyetje.
Si e ke emrin? Cila është feja jote? E këtu punon sipas fesë se xhindit dhe I shpjegon atij islamin e nëse është musliman I qartesohet atij se ajo qe po bën është ne kundërshtim me kuranin dhe nuk lejohet.(kujdes shumë herë xhindet genjejne)

_________________
Çdo natë e errët e ka mbarimin e ndritshëm!
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://rinia.forumotion.co.uk
TiNuSHe

TiNuSHe

Numri i postimeve : 281
Registration date : 16/10/2008

E para: Magjia e ndarjes Empty
MesazhTitulli: Magjia e ndarjes   E para: Magjia e ndarjes EmptyThu Feb 19, 2009 6:13 pm

2) E pyet për vendin e magjise port e mos besosh atë derisa ta saktesosh thënien e tij.E nëse thotë se magjia është ne filan vend dërgo ta nxjerrin andej.

3) Ta pyesesh është vetme kjo magji apo ka dhe tjetër e nëse ka tjetër kërkon qe ta tregoje.
Ndonjehere te thotë xhindi se filan person është ai qe shkoi magjistari për te bërë magjine, ne këtë rast mos I beso sepse ai do të fuse armiqesi mes njerzve sepse dëshira e tij është e refuzuar me sheriat dhe nuk I merret për baze deshmia e keqa e tij duket ne sherbimin qe I bën magjistarit siç thotë Allahu ne kuran
6. O ju që keni besuar, nëse ndonjë i pandërgjegjshëm u sjell ndonjë lajm, ju shqyrtojeni mirë, ashtu që të mos e goditni ndonjë popull pa e ditur realitetin, e pastaj të pendoheni për atë që keni bërë(huxhurat-6)

E nëse u lajmerove për vendin e magjise dhe e nxorre atë lexo një nga këto ajete.
Ajetin 117-122 El Araf
Ajetin 81-92 Junus
Ajetin 69 Taha

E lexon këto ajete ne një edhe me ujë ne mynyre qe pikat e ujit qe dalin nga goja te bien brenda ne edhe pastaj e pie këtë I semuri. Nëse xhindi te ka then se I semuri e ka pi magjine atëherë pyete te semurin nëse ndjen dhimbje te forta ne bark, nëse pohon xhindi është treguar I sinqertë e nëse jo xhindi genjen.
Nëse qartesohet sinqeriteti I xhindit te biesh dakort me te për te dalë nga I semuri e mos ktheht me tek ai dhe ti do e prishesh magjine me lejen e Zotit, pastaj lexon ne ujë ajetet e mëparshme e shton net e ajetin e sures bekare 102) Secilin ajete e lexon shatet herë pastaj I semuri pi nga ky ujë 7 ditë ne mëngjes e pasdite.(kjo kur xhindi thotë se I semuri ka pire magjine)
Nëse xhindi thotë se I semuri e shkeli magjine ose iu be atij ne shenjë ose ne floke rroba etj ne këtë gjendje lexon ne ujë ajetet e merparshme dhe e pi I semuri dhe lahet me te jashtë ujrave te kanaleve te zeza edhe e shton këtë për shtatë ditë derisa te iki dhimbja e barkut.pastaj e urdheron xhindin te dali e mos kthehet përsëri tek aid he ti marrësh premtim atij e at urdherosh atë qe te dalë.e kthehet I semuri mbas një jave dhe I lexon prapë kuran e nëse nuk ndjen gjë themi elhamdulilah(falenderimi I tokojne Allahut) qe magjia u prish e nëse rrëzohet I semuri praqpe xhindi është genjeshtar dhe nuk ka daqle.Pyete përse nuk dole e puno me butesi me te e nëse përgjigjet elhamdulilah e nëse nuk përgjigjet lexo Kuran ose perdor froma ndëshkimi për te(xhindin) enese nuk rrëzohet I semuri e ka marrje mends hose dridhje jepi një kasete ku është incizuar ajeti 255 I sures el bekare I përsëritur shumë shpesh.këtë kasete e degjon çdo ditë nga tre herë për një muaj te plotë.Vjen pa një muaji e I lexon atij e do jetë sheruar inshallah net e kundërt I incizon atij një kasete me suren Safat Jasin Duhan Xhin e I degjon 3 ehere çdo ditë gjatë 2 javeve e do të sherohet me lejen e Allahut ense jo I përsëritet atij degjimi I kasetes.

E dyta gjatë leximit mundet qe I semuri te ndjeje marrje mendsh dridhje ose shkund trupin ose dhimbje kokë porn e këtë rast ai nuk rrëzohet ne toke.ja perserit leximin ter herë e nëse ai rrëzohet ne toke vazhdon sin e gjendjen a paree nëse praqpe nuk rrezohetpor fillon dhimbjet e dridhjet dhe dhimbja e koes pakesohet lexoi atij kuran 3ose 7 ose 9 ditë do të sherohet me lejen e Zotit.

Nëse nuk plotesohet sherimi vazhdon si me poshtë
Incizon ne kasete për te suren Es-Safat te plotë një herë dhe ajetin kursij ose 255 te sures Bekare te përsëritur ne kasete dhe e degjon 3 herë ne ditë
Të fali namzet me xhemat.
Pas namazit te sabahut te thotë “La ilahe il-lall-llah uadehu le sherike leh lehul mulku ue lehul hamdu ue hu-ue al-la kul-li shein Kadir “100 herë për gjatë një muaji duke e ndjekur me vëmendje.Nëse 10 -15 ditet e para do ti shtohet dhimbja pastaj do ti pakesohet gradualisht në fund te muajit atëherë do ti lexosh kuran dhe s'ka për te ndjere gjë dhe inshalla magjia do jetë prishur.
Ne rast qe dhimbja e shumte vazhdon deri në fund te muajit bashke me ngushtim gjoksi ne këtë rast të vijë tek kenduesi I kuranit dhe ti lexosh kuran tre herë ne ditë e do bjeri ne toke inshalla pastaj vepro si ne gjendjen e pare qe e permendem me lart.

E treta Nëse I semuri nuk ndejn aasgje ne këtë rast e pyet atë për shenjat e nëse nuk gjen shumicen e shenjave te ndodhura atëherë ky I sëmurë nuk është me magji.Por nëse është I sëmurë dhe mundesh ta bindesh qe ti lexosh kuran tre herë ne ditë dhe inshalla do sherohet por dhe I semuri duhet te beje dhiker dhe ta permndi allahun gjatë ditës sidomos duate e mengjesit dhe mbrëmjes.

Gjendja pas mjekimit

Nëse Allahu e sheron atë ne duart e tua e ai e ndejn shendetin atëherë falendero Allahun I cili te ndihmoi ne këtë gjë dhe te shtosh thjeshtesine ndaj Allahut e mos jetë kjo shkak për shtimin e mendjemadhesise siç thotë Allahu ne kuran
7. Dhe (përkujtoni) kur Zoti juaj njoftoi bindshëm: "Nëse falënderoni, do t'ua shtoj të mirat, e nëse përbuzni, s'ka dyshim, dënimi Im është i vështirë!"(Ibrahim 7)

Mundet qe te përsëritet magjia sepse shumë nga magjistaret ose ato qe u bëjnë magji njerzve kur e shikojne se I semuri u sherua shkojnë prapë te magjistaret te beje prapë magji e për këtë detyrë është për te semurin te beje këto gjëra:

Të vazhdoje te falet rregullisht sidomos me xhemat

Të mos dëgjoj këngë ose muzikë

Të rrije me abdes para gjumit dhe gjatë ditë dhe te lexoje ajetin 255 të sures Bekare para gjumit.

Thenia bismilah tek çdo veprim qe kryen, pas falejes se sabahut dhe akshamit te thotë “La ilahe il-lall-llah uadehu le sherike leh lehul mulku ue lehul hamdu ue hu-ue al-la kul-li shein Kadir “100 herë

Të mos I shkoje ditë pa lexuar diçka nga kurani ose te degjoje prej tij

Të shoqeroeht me besimtare

Të beje rregullisht dhikrin(lutejet) e mengjesit dhe mbrëmjes (shiko tek mburoja muslimanit)

SHEMBUJ TË MJEKIMIT TË MAGJISË SË NDARJES

I PARI XHINDI SHUAKAN

Ishte kjo grua qe urrente shumë burrin saj dhe shenja e magjise tek ajo dukeshin hapur saqë ndiente neveri nga shtëpia e burrit te saj dhe nga vete burri dhe e shihte burrin me një pamje te frikshme si të ishte egersire. Pastaj burri I saj e çoi tek një mjek qe mjekonte dhe foli xhindi dhe tha qe erdha me anë te magjise dhe qëllimi I tij ishte ndarja mes burrit dhe gruas. Mjeku e rrahu shumë xhindin por ai nuk u pergjigj gjersa burri I saj qau ……..Së fundi xhindi I kerkoi burrit ta ndante gruan qoftë dhe njëherë te vetme dhe ai kështu bëri.gruaja u sherua për një jave dhe buri e mori prapë ne shtepi. Pastaj xhindi iu kthye asaj prapë e burri e solli tek mjeku.Kur I lexoi asaj kuran u rrezua ne toke dhe ndodhi ky dialog qe do ta permendim midis mjekut dhe xhindit:

Si e ke emrin

Tha shuakan

Thashe –Cila është feja jote?

Tha- Kristian

I thashë -Pse hyrë tek ajo?

Tha- për ti ndare mes saj dhe burrit te saj

I thashë –do të them diçka nese pranon falenderimi I takon Allahut e nese jo ti do zgjedhesh

Tha –Mos e lodh veten kot se nuk dal nga ajo se ka shkuar dhe filani dhe tek filani dhe nuk mundem.

I thashë unë kerkoj te dalësh prej saj.

Tha -Atëherë çfarë do?

I thashë dua të flas për islamin nëse e pranon elhamdulilah e nëse jo dhunë nuk ka ne fe.pastaj I fola për islamin xhindit dhe e e pranoi.

I thashë –e pranove islamin vërtetë apo do na mashtrosh

Tha-Ti nuk mund te me detyrosh për gjë e pranova islamin nga zemra por ……

I thashë –Çfarë?

Tani shikoj ne grumbull xhindesh mosbesimtare qe kërkojnë te me kercenojne te me vrasin.

I thashë –kjo është thjeshtë nëse me qarteson se e pranove islamin nga zemra do të jap një arme te fortë qe me përdorimin e saj nuk mund te afrohet asnjë prej tyre.

Tha- Ma jep tani!

I thashë jo gjersa te plotesohet kerkesa jonë.

Tha çfarëdo pas kësaj.

I thashë nëse pranove islamin prej plotesimit te pendimit është largimi nga padrejtësia e te dalësh nga kjo grua.

Tha po e pranova islamin dhe sit e largohem nga magjistari

I thashë kjo është e thjeshtë nëse bie dakort me ne për te

Tha –Po

I thashë atëherë më thuaj ku është vendi I magjise?

Tha- ne vendin ku banon gruaja por unë nuk mund ta saktesoj vendin e magjise sepse është një xhind qe merret me ruajtjen e saj dhe sa e meson se u mesua vendi I saj e transferon ne një vend tjetër.

I thashë prej sa kohësh punon për kete magjistar.

Qe prej 10 vjetësh dhe kam hyrë tek tre gra te tjera para kësaj gruaje.pastai na tregoi historinë e këtyre grave.

Kur me saktesoi se ishte e sinqertë I thashë se lexo ajetin 255 te sures bekare dhe s'të afrohen me shejtanet mosbesimtare.

Po tha këtë e di sepse gruaja e perseriste shpesh.

Pastaj I kenduam ujit kuran dhe e hudhem ne shtepi disa pika prej tij dhe kështu me lejen e Zotit gruaja u be mirë.

Rasti I dytë

Xhindi vendosi magjinë në jastek

Erdhi burri dhe më tha –qe kur u martova me të kemi mosmarrëveshje shumë dhe me urren shumë.nuk duron dot nga unë asnjë fjale te vetme dhe deshiron ndarjen nga unë.Është e qete kur unë nuk jam ne shtepi dhe kur futem unë ajo ndjen ngushtim dhe e trupi I saj ndjehet zjarr nga inati.Kur e vura te degjonte kuran iu mpine gjymtyret dhe ndjeu ngsuhtim gjoksi e dhimbje kokë por nuk u rrezua.i dhashe disa kaseta me sure nga kurani dhe I thashë ti lexonte për 45 ditë e pastaj te kthehej prapë.pas kësaj kohe erdhi burri I saj e tha.me ndodhi diçka e çuditshme
Thashe çfarë ndodhi? Tha mbasi mbaroi koha e caktuar donin te vinim tek ty por ajo u rrezua ne toke dhe foli xhindi dhe tha .Do ju lajmëroj për çdo gjë vetëm, mos shkoni tek mjekudhe filloi te tregoje.unë erdha tek ajo me anë te magjise.nëse doni te dini për sinqeritetin tim silleni atë jastek ne dhome.hapeni atë dhe do të gjeni magjine Brenda tij.dhe e hapem dhe gjetem Brenda saj një leter me shkronja pastaj na tha qe ta djegim qe te prishet magjia unë do daal nga ajo dhe nuk kthehem me tek ajo me kusht qe ti shfaqem asaj.Pas një muaji grua u semur prapë dhe shkuan tek mjeku.kur fillova te kerkoj mbrotje tek Allahu prej shejtani u rrezua grua ne toke dhe ndodhi dialogu si me poshtë.
I thashë o genjeshtar pse u ktheve përsëri
Tha do të them çdo gjë por vetëm mos më qello.
Po unë tha I genjeva ato dhe e vendosa fleten tek jastiku qe te me besonin dhe mos dilja prej saj.
I thashë atëherë ua bërë me hile
Me tha po çfarë te bëj jam I lidhur me magji
I thashë ti musliman je
Po më tha xhindi
I thashë –nuk lejohet për muslimanin qe te punoje me magjistarin se kjo është e ndaluar dhe është nga gjynahet e mëdha.A e beson xhenetin
Po më tha .
I thashë atëherë lere magjine e të shkosh me besimtaret se rruga e magjise është rruga e vuajtjes ne dynja dhe e xhehenemit ne ahiret
Tha –Por si bëhet kur ai është I plotfuqishem mbi mua.
I thaseh .Po ai është I plotfuqishem mbi ty me kundershtimet e tua kundrejt Zotit por nëse pendohesh Allahu nuk I bën rrugë mbi ty.
Tha u pendova tek e Allahu e do dal e nuk do të kthehem me tek kjo.Pastaj u betua për allahun e doli pas disa kohësh erdhi burri dhe me pergezoi dhe kjo e mirë ishte vetëm prej Allahut te plotfuqishem qe e ka bërë kuranin sherim për njerzit dhe arme kundrejt xhindeve dhe shejtaneve.

Rasti I tretë

Gjendja e tretet qe mjekova para se te shkruaja këtë libër.

Erdhi burri I saj dhe tha.Ajo me urren e nuk do të jetoje me mua edhe pse unë e dua atë.Kjo erdhi krejt parpitur.
Kur degjoi kuran u rrezua dhe ndodhi dialogue si me poshtë.
A je ti musliman?
Tha –Po jam musliman.
I thashë –Pse hyrë tek kjo grua?
Me tha –Erdha nga rruga e magjise me një shihse parfumi qe kishte ajo.Kisha një fare kohe qe e e ndiqja dhe kur gjeta rastin hyra tek ajo(Është detyrë tju tërheq vemendjen se magjistari e dergon xhindin tek ai qe I bëhet magji e xhindi e ndjek atë qe I bëhet magjia gjersa gjen rastin e futet.
Rastet e futjes se xhindit janë katër
1)Frika e madhe
2) nevrikosja e madhe
3)Mospermendja e Zotit
4)Ndjekja e psheve dhe e deshirave ne kundërshtim me fenë.
Nëse njeriu është nga këto gjendje mundet ti futet xhindi tek ai por dhe nëse është një nga tre gjendjet por kujton Zotin nuk mundet xhindi te hyjë tek ai person.Siç kanë then shumë xhinde qe kanë qenë te sinqertë nëse njeriu ne castin qe xhindi do të hyjë tek ai kujton Zotin atëherë xhindi digjet dhe çasti I hyrjes se xhindit ne trupin e njeriut është me I veshtiri çast ne jetën e xhindit.
Tha xhindi-Kjo grua është mejre dhe e mirë.
I thashë atëherë dil prej saj si bindje ndaj Zotit e emos u kthe me tek ajo.
Tha me kusht qe te ndaje burrin.
I thashë –Kushti jot nuk pranohet ose do të dales hose do të demtojme.
Tha prit do dal.dhe doli dhe falenderimi I takon allahut e nuk ka force përveç forces se Tij.Pastaj u qartesua burri qe fjala e xhindit se filanja e bëri magjine është e papranueshme dhe se xhindet genjejne qe te ndajne njerzit e kije frikë Zotin e mos I beso fjalëve të tyre dhe magjistarit.

Rasti katert

Xhindi donte te hynte tek mjeku

Ma solli burri I saj e me kujtoi qe gruaja e tij e urrnete shumë dhe qetesohej kur ai nuk ndodhej ne shtepi.Kur e pieta për shanjat mu qartesua se asaj I kishin bërë magji për ndarje.Kur degjoi kendimin e kuranit u rrezua ne toke dhe foli xhindi me gojen e saj si me poshtë.
Mjaft se me dogje.
I thashë si e ke emrin?
Nuk ta tregoj emrin –më tha.
I thashë –Kush është feja jote?
Tha islami.
I thashë a lejohet për muslimanin te ndeshkoje muslimanet.
Tha –Unë e dua atë e nuk e ndeshkoj por dua qe te largohet prej burrit te saj.
I thashë do tin dash at atë dy?
Me tha –Po.

I thashë nuk të lejohet kjo dil prej saj si bindje ndaj Allahut.
Tha Jo … unë e dua atë.
I thashë –Ajo te urren ty.
Tha jo ajo me do mua.
I thashë genjen! Ajo te urren ty dhe erdhi këtu qe te nxjerre prej trupit te saj.
Tha –Nuk dal.Thashe do të djeg me kuran me ndihmën dhe forcen e Allahut.
Pastaj I lexove ajete nga kurani dhe bertiti.
I thashë dil.
Po do dal me kusht tha.
I thashë kush është kushti?
Të dal prej saj e te hyj tek ti.
I thashë –Ska problem dil prej saj dhe hyj tek unë nëse mundesh.Ndejti disa momente dhe filloi te qaje.
I thashë çfarë te bent e qash?
Me tha-Sepse sot ne mëngjes the “La ilahe il-lall-llah uadehu le sherike leh lehul mulku ue lehul hamdu ue hu-ue al-la kul-li shein Kadir “100 herë.
I thashë te vërtetën ka then I derguari I Allahut se kush thotë 100 herë ne ditë këtë ka shperblim sikur liroi 10 rober I shkruhen 100 te mira dhe fshihen 100 te keqija dhe është I mbrojtur nga shejtani atë ditë gjersa te ngryeset dhe nuk vjen burrë me I mirë tek Allahu përveç atij qe ia kalon këtij.
Pastaj I thashë te dilte prej saj.U betua qe nuk do të futej me dhe miresia I takon vetëm Allahut.

_________________
Çdo natë e errët e ka mbarimin e ndritshëm!
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://rinia.forumotion.co.uk
 
E para: Magjia e ndarjes
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
www.Rinia4umer.net :: Sira dhe histori të ndryshme-
Kërce tek: