www.Rinia4umer.net

www.Rinia.4umer.net
 
ForumForum  GalleryGallery  KërkoKërko  identifikimiidentifikimi  RegjistrohuRegjistrohu  

Share
 

 Magjia, syri i keq dhe sherimi i tyre

Shko poshtë 
AutoriMesazh
TiNuSHe

TiNuSHe

Numri i postimeve : 281
Registration date : 16/10/2008

Magjia, syri i keq dhe sherimi i tyre Empty
MesazhTitulli: Magjia, syri i keq dhe sherimi i tyre   Magjia, syri i keq dhe sherimi i tyre EmptyThu Feb 19, 2009 5:54 pm

Si e thërret xhindin magjistari?
Mynyra e pare: Rruga e Ilkamit

Hyn magjistari ne dhomen e tij te erret dhe ndez zjar e vendos ne zjarr disa gjëra qe leshojne tym sipas temës se kërkuar.nëse do qe te ndaje dy veta apo ty fuse armiqesi ose urretje etj vendos ne zjarr gjëra qe leshojne ere te mirë.pastaj fillon magjistari te lexoje lexime me përmbajtje idhujtarie.Ky lexim është I një shkrimi pakuptim qe perbehet nga betimi xhindit tek zoteria e tij e kerkesa e magjistarit ndaj xhindit ne emër te te madhit të tyre,si disa llo0je mohimi e idhujtarie, si madheshtimi I te medhenjve prej xhindeve e lutje te shumta dërguar atyre.Me kusht qe magjistari mbi te qoftë mallkimi I Allahut te jetë I papaster ose xhunub ose te veshe rroba te pista.Pasi te mbaroje nga leximi I tij me kuptimet e mohimit shafaqet para tij një imazh ne formën e qenit. Gjerperit ose çfarëdo formë tjetër dhe magjistari e urdheron atë për atë qe kërkon.Ndonjeher nuk I shfaqet gjë atij por degjon ze e ndonjeher nuk degjon asgjë por lidh diçka nga shenjat e personit te cilit I bëhet magji, si floke ose cope nga rrobat e tij, me eren e djerses se tij pastaj e urdheron xhindit poer atë qe kërkon.


Si përfundim nga studimi I kësaj rrugë qartesohet se;
Xhindi do dhomat te erreta.
Xhindi do erera te keqija
Është nga shirku I shfaqur e I hapur ne këto rrugë betimi ne xhin ose lutjet e e shumta drejtuar atij.
Xhindi e do të pisten dhe shejtanet afrohen tek njerzit e piste.

Mynyra e dytë: Rruga e therjes

Sjell magjistari zog ose kafshe ose pule ose pellumb me cilësi te caktuara sipas kerkeses se xhindit e ne shumicen e rasteve ne ngjyrë te zeze sepse xhindet e pëlqejnë ngjyren e zeze.Pastaj ther atë pa përmendur emrin e Allahut ne te por permned ndonjë emër xhindi dhe lyen me gjakun e saj te semurin e ndonjëherë nuk e ben këtë gjë. Pastaj e hedh atë ne rrenoja puse apo vende te shkreta te cilat ne shumicen e rasteve janë vendbanime te xhindeve e nuk pemend emrin e Zotit kur e hedh atë e pastaj kthehet ne shtepin e tij e lexon lexime me kuptime idhujtarie ose mohimi e pastaj urdheron xhindin për atë qe deshiron.
Si përfundim ai bën idhujtari ne këtë rrugë me dy çështje.
E para therja për xhindin është e ndaluar siç rane dakort dijetaret e pare.Sigurisht ajo është shirk ose idhujtari sepse therja për dike tjetër përveç allahut nuk lejohet për njerzit e as te haje prej saje e jo me te veproje me te.Por megjithatë injorantet ne çdo kohe e vend eveprojne këtë gjë te ndyre.thotë Jahje ibn Jahja –më tha Ueheb –S edisa magjistare nxorren ujë nga një burim dhe qe te vazhdonte te dilte ujë prej tij theren diçka për xhindet dhe me to ushqyen njerzit.arriti lajmi tek ibn Shihab Ez-Zuhri qe tha.Ai their ashtu qe nuk I lejohet dhe ushqeu me atë qe nuk u lejohet.
Ndaloi I derguari I Allahut nga ngrenia e therjes për xhindeve ne sahihun e Muslimit nga hadithi qe trasn Ali ibn Talib se profeti a.s tha “A mallkoi Allahu atë qe theri ne emër te dikujt tjetër përveç Allahut”
E dyta Leximi ne përmbajtje idhujtarie (shirku) është shqiptim ose shkrim me heroglife, gjatë kohës kur thërret xhindin e ajo përmban shirk të hapur siç përmend shejik Islam Ibn Tejmije ne shumë libra te tij.

Mynyra e tretë: Rruga e gjerave te ndyra

Kjo rrugë është njohur mes magjistareve dhe ai qe merret me te ka me vete një grup të madh shejtanesh dhe I zbatojne urdherat e tij sepse ai magjistari qe bën kufer (mohim) është ateist. Kjo rrugë perbehet si me poshtë.Cohet magjistari I mallkuar vesh mbeshtjellje kurani ne kembet e tij ne formën e kepuceve e pastaj futet me ten e banje e fillon e elxon gjëra pa kuptim me përmbajtje kufri Brenda banjes.Pastaj del ulet ne dhomen e tij e urdheron xhindin poer atë qe do e gjen xhindet ne zbatimin e urdherave te tije të gjitha këto sepse ai mohoi Zotin madheshtor dhe u be vëlla me vellezerit e tij shejtane.Ai e meriton humbjen e qartë mbi te qoftë mallkimi I Zotit te botrave.Kusht për këtë lloj magjistari është qe te veproj prej gjynaheve te mëdha përveç atyre qe permendem si veprimi I harameve, veoprim I homseksualeve,imoralite me gra te huaja ose shrajes e Zotit ose fesë e të gjitha këto I kenaqin shejtanet prej xhindeve.

Mynyra e katerte: Rruga e pislluqeve

Ne këtë ruge maagjistari I mallkuar shkruan sure nga suret e kuranit te nderuar me gjakun e menstruacioneve ose me pislluqe te tjera pastaj lexon gjëra te pakuptimta me origjinë idhujtarie e shafqet xhindi te cilin e urdheron për atë qe deshiron e nuk mund te fshihet mohimi ne këtë lloj ruge sepse tallja me suret e kuranit te nderuar është mohim I Allahut me tepër qe I shkruan me gjëra te pista. Mbrohemi me Allahun nga këto gjëra te pista dhe kërkojmë prej tij te na e marrë shpirtin me besim. Amin.

Mynyra e peste: Rruga e tenkijes

Ne ket rrugë magjistari mallkimi I Allahut qoftë mbi te shkruan sure nga suret e kuranit me shkronja te vecuara mbrapsht nga fundi ne fillim. Pastaj fillon te lexoje permbatje idhujtarie e shafqet xhindi te cilit I shfaq kerkesen e tij. Kjo rrugë gjithashtu është e ndaluar bashke me shirkun dhe mohimin qe përmban.

Mynyra e gjashtë: Rruga e tenxhij ose e horoskopit

Tek kjo rrugë magjistari kërkon duke vezhguar yjet e veçantë e pastaj magjistari lexon gjëra te pakuptimta me përmbajtje mohimi kundrejt Zotit pastaj fillon te beje levizje të ndryshme sikur po I zbret shpirti I yllit po ne te vërtetë ai adhuron yllin e bën sikur adhuron Zotin e kjo është prej llojeve te idhujtarise adhurimi I dikujt tjetër përveç Allahut. Kështu shejtanet ia plotesojne kerkesat atij e mednon magjistari se ylli e ndihmoi atë e genjejne shejtanet e I thojne se kjo magji nuk zgjidhet nëse shfaqet përsëri ky yll. Ka yje qe shfaqen njëherë ne vit dhe ata presin shfaqen e tij pastaj fillojnë ti lexojnë e ti luten e yllit qe tu zgjidhe magjine.Nuk mund te fshihet dhe ne këtë ruge madherimi I krijesave dhe lutjen tek të tjerë përveç Zotit dhe kjo është idhujtari ose shirk.

Rruga e shtatë: Rruga e falltarise duke lexuar pellemben e dores

Ne këtë rrugë magjistari merr një fëmijë te vogël qe s'ka arritur moshen e pjekurise me kusht te jetë pa abdes pastaj ia merr pellemben e dores e vizaton një drejtkendesh ose figure gjometrike dhe shkruan rreth tij gjëra te pakuptimta dhe përmbajtje idhujtarie. E shkruan ne te gjitha anet e figures,pastaj vendos doren e femijes ne mes te drejtkendeshit vaj dhe lule ngjyrë blu ose boje blu dhe pastaj vendos flete ne fytyren e femijes e I vendos një kapele qe te qëndrojë fleta pastaj mbulohet femija I gjithi me një rrobe te rëndë dhe femija shikon ne doren e tij. Sigurisht ai nuk e dallon atë sepse është erresiree magjistari fillon te lexoje përmbajtje idhujtarie e nëse femija ndjen se u ndricua vendi dhe shikon një pamje qe leviz ne doren e tij I thotë magjistari femijes.
Çfarë shikon? Thotë femija-Shoh para meje pamjen e një burri- thotë magjistari –Thuaji atij kështu dhe kështu dhe leviz pamja sipas kerkeses dhe ne disa raste I shfaqet pamja si engjell por ne realitet është shejtan prej xhindeve. Dhe ne këtë rrugë përdoren rrugë te cilat meritojnë denimin e Zotit te cilat permbjane mohim dhe idhujtari.

Mynyra e tetë: Ndjekja e gjurmeve

Ne këtë rrugë I semuri kërkon disa shenja copa nga shamia ose kemisha ose çdo gjë tjetër qe mban ere nga djersa e te semurit..Pastaj lidh këtë shami në fund nyje dhe katër gisht larg nyjese kap fort me dorë dhe lexon kuran për te mashtruar njerzit dhe mbas leximit te kuranit lexon pjesë idhujtarie dhe mohimi me ze te ulet pe rte thirrur xhindet e I thotë.-Nëse sëmundja është shkak te xhindeve shkurtoje atë e nëse është semundje për doctor beje atë dhe mat me gishta copen .

Si përfundim

Mashtrimi I te semurit me lexim kurani ne fillim dhe pastaj lexon pjesë kufri ose shirku. Kjo për te menduar I semuri se po e sheron me kuran por ai fshehtas lexon gjëra te ndaluara.

Kerkimi ndihmë nga xhindet e lutja kushtuar kundrejt tyre janë të gjitha idhujtari.
Xhindet genjejne shumë enga ta kuptosh se ky xhind është I sinqertë apo genjeshtar ne këto çështje. Kemi provuar shumë magjistare e ndonjeher qenë te sinqertë e shum here qenë genjeshtare saqë na kanë ardhë te semuret dhe kanë then se I semuri kishte sy. Pasi I lexuam kuran filloi të fliste xhindi tek ai e nuk kishte sy e shumë raste te tilla.

Shenjat nga te cilat njihet magjistari
Nëse gjen një shenjë te vetme tek ndonjë sherues dije se ai është magjistar

I kërkon te semurit emrin e nenes, emrin e tij ose emrin e te atit.
Merr shenja nga i semuri si rroba floke etj
Nëse ther diçka nuk përmend emrin e Zotit dhe lyen me gjak te semurin.
Shkruan hiroglife pakuptim
Lexon gjëra me kuptim ose pakuptim.
I jep te semurit një nuske e cila përmban brenda thonj zhive shkronja ose numra te pakuptimte.
Urdheron te semurin te veçohet prej njerzve ne shumicen e rasteve dhe për dyzet ditë dhe kjo argumenton se xhindi qe I sherben magjistarit është kristian.
I jep te semurit gjëra ti gropose ne toke
I jep fleta te semurit ti djege dhe te tymoset me to.
Belbezon fjale pa kuptim
Ndonjeher magjistari e njofton te semurin për emrin e tij vendin e tij dhe problemin me te cilin erdhi.
I shkruan gjëra te vecnata idhujtarie ne një flete ose I shkruan ne krehof te bardhe dhe e urdheron te seumurin ta trese dhe ta pije
Nëse meson se një person është magjistar ki kujdes tek shkurja tek ai dhe kujto fjalën e Profetit Alejhi Selam: ”Kush shkon tek fallxhori dhe beson atë qe ai thotë net e vërtetë e ka mohuar atë qe I zbriti Muhamedit a.s (KURANIN)”

_________________
Çdo natë e errët e ka mbarimin e ndritshëm!
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://rinia.forumotion.co.uk
 
Magjia, syri i keq dhe sherimi i tyre
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
www.Rinia4umer.net :: Sira dhe histori të ndryshme-
Kërce tek: